LED Verlichting

WAAROM LED?

Laag energieverbruik
Een van de grote voordelen van LED verlichting is het lage energieverbruik ten opzichte van de prestatie. In vergelijking met een gloeilamp verbruikt een LED lamp al snel 80% minder electriciteit en 50% minder elektriciteit dan een spaarlamp.

De belangrijkste eigenschap van een lamp is uiteraard de hoeveelheid lichtuitstraling. Deze uitstraling wordt gemeten in lumen. Het licht dat een LED chip uitstraalt zit, in tegenstelling tot de gloeilamp, exact in de golflengte dat door het menselijk oog waarneembaar is. Hierdoor is het verbruik van een LED lamp velen malen lager dan een gloeilamp. Ten opzichte van conventionele verlichting , word de energie van led’s voor 90% omgezet in LICHT, terwijl bij conventionele slechts de helft omgezet word in lichte en de rest in WARMTE

Een LED lamp geeft iedereen dus de mogelijkheid energiezuinig te verlichten. De hogere aanschafprijs verdient u binnen 2 à 3 jaar terug door het lagere energieverbuik.

Lange levensduur
Een ander groot voordeel van LED lampen is de lange levensduur. Afhankelijk van welke lamp u kiest zal de levensduur tussen de 30.000 en 50.000 branduren liggen. Dat is tot 30x langer dan een normale gloeilamp of halogeenlamp en tot 5x langer dan een spaarlamp.

Mooie lichtuitstraling
De technologische ontwikkeling op het gebied van LED lampen gaat razendsnel. Waar vroeger een LED lamp nog enkel felwit licht gaf, geven de huidige LED lampen een sfeervolle warmwitte lichtuitstraling. Men kan de kleurtemperatuur kiezen tussen 2700K(warm) tot >7000K (koud).
De meeste led lampen zijn tevens ook dimbaar!

                                          PRODUCTASSORTIMENT